IkaFika

Dagar att minnas...

Äntligen värme!

Publicerad 2010-06-30 12:29:01 i Gravid med Signe,

Är nu inne i vecka 18 och dagarna fram till ultraljudet på måndag känns som en evighet. Fostret är nu mellan 12 och 14 cm långt och livmodern är stor som en nätmelon. Har börjat känna av graviditeten i form av ryggont och jag måste börja tänka på hållningen. Nu kan fostret reagera på ljud och ljus från omvärlden så idag har jag spelat musik för lillen i hopp om att utveckla god musiksmak =) När Peter skulle lyssna ifall han hörde bebis i magen sa han: Jag hör ju bara när din mage kurrar! Idag läste jag på gravid.se: "Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig." Så kanske var det en sprattlande bebis han hörde...hehe.

Igår ringde mäklaren angående huset vi bjöd på för ett tag sedan. Han ville kolla om vi fortfarande var intresserade, vilket vi är, då de som fått huset hade fått problem med banken. Hm...Dessutom blev vi kontaktade av mäklaren som har hand om lägenheten i Björndalen. Vi är de enda som lagt bud men säljaren ville ha mer eller närmre utgångspriset, vilket vi inte är villiga att ge så det har vi också lagt ner.

För övrigt har vi haft några dagar med bra väder. Igår var det nog närmre 30 grader så det blev en promenad och glass med Camilla. Tror dock att glassen var dålig för jag blev så himla kass i magen efteråt. Egentligen borde vi legat på stranden och svalkat oss med ett dopp. Istället blev det fika på Strandgatan med fina Gabriella och Helena och åter ett besök senare på kvällen då Peter ville ut i solen eftersom han hade jobbat hela dagen.


Världens finaste


Idag är det jag som jobbar och imorgon likaså. Sedan är jag ledig i tre dagar, ska bli underbart. Har fullspäckat schema men det är bra då går tiden fortare...

Svensk sommar

Publicerad 2010-06-26 18:24:25 i Gravid med Signe,

Hej hej bloggen!

Nu har jag inte skrivit på ett tag och det beror på att jag börjat jobba och att min syster har varit hemma med Agnes och Matilda. Hade en härlig dag på Liseberg med familjen trots kylan. Blev en del åk i barnkarusellerna men även en tur i "flumeride" med syster och bror. Matilda var något modigare än sin syster och vågade sig på "slänggungorna" och "nyckelpigan", numera kallad "Rabalder". Sedan blev det sockervadd och jag lyckades vinna stjärnvinsten på dumlehjulet, hela två kilo godis! Inte bra för en gravid kvinna...

Vad gäller magen så börjar det ta sig. Numera ser jag en liten kula varje dag när jag vaknar och under dagen växer den sig allt större....pga diverse gaser och saker jag stoppar i mig...hehe. Väntar nyfiket på ultraljudet som blir på måndag om en vecka samt de första små rörelserna. Det sägs att man kan känna de nu men har man inte fått barn innan kan det dröja till vecka 20 innan man förstår att det är den lill* man känner.

Igår firade vi midsommar tillsammans med Elin, Jocke, David och kompisar till Elins bröder ute i Båtvik. Så härligt att komma ut till kusten och andas in lite frisk havsbris, grilla och umgås. Dessvärre var gårdagen lite kall men vi trotsade kylan och satt ute. Peter underhöll långt in på natten och jag var förvånansvärt pigg så sent. Idag var vädret bättre så vi tog en tur med båten till BohusMalmön och köpte glass, sedan blev det sill och potatis, en runda kubb och slappa i solen. Önskar verkligen att jag hade råd med både hus och stuga, skulle vara helt underbart att ha en stuga som Elins, den är perfekt!





 


 












På tal om hus så har vi lagt ned huset som vi var med och bjöd på sist. I stället har vi lagt ett bud på en lägenhet i Björndalen där man får mycket för pengarna men där hyran är dyr. Väntar spänt...

Grattis Viktoria och Daniel!

Publicerad 2010-06-19 22:23:13 i Gravid med Signe,

Jag älskar festligheter och detta är så klart festernas fest! Denna dag, när vår kronprinsessa fick sin prins, har jag tillsammans med goda vänner följt sändningarna på tv samt firat med jordgubbstårta och bubbel. Vilken glädje och vilket vackert brudpar! De strålade verkligen. Men mycket av uppmärksamheten har riktats mot vår vän Joachim som stod vakt utanför kyrkan. Så stilig han var! Och vilka underbara klänningar och glittrande smycken. Inte ofta man ser så många kungligheter samlade på ett och samma ställe samtidigt. Hade gärna varit i Stockholm och upplevt stämningen i verkligheten.
 


Så fina!

Här råder djungelns lag

Publicerad 2010-06-17 16:15:25 i Gravid med Signe,

Har kommit in i en period då jag funderar mycket på namn till det lilla knytet. Nu är det dock så att jag nyligen fått reda på att en gammal arbetskompis fått en liten flicka. Är jätteglad för hennes skull, men var hon tvungen att välja mitt favoritnamn? Nu går det valet helt bort och vad har jag istället? Inget! Det finns inget tjejnamn som känns självklart längre. Killnamn har jag några stycken men tjejnamn är svårare. Får leta vidare...

I dag har budgivningen satt igång ordentligt. Två nya spekulanter är nu med i bilden och jag hoppas bli av med de fortast möjligt. Det finns ju så många andra hus menar jag som de skulle kunna rikta sin uppmärksamhet mot, men låt för tusan bli vårt hus! Jag har liksom redan flyttat in...


Dröm eller verklighet?

Lata dagar

Publicerad 2010-06-15 17:38:13 i Gravid med Signe,

Nu har solen äntligen tittat fram, det var på tiden. Så här nära midsommar borde det vara soligt jämt! Har träffat söta lilla Helena över en pickning i parken. Hur mysigt som helst. Tog fram bullarna ur frysen och packade en korg för att sedan förflytta mig ner för trappen, över gatan och in i parken. Det bästa med att bo i stan är att man kan vara så spontan, det är nära till allt och så har vi världens bästa balkong! Det smakar alltid bättre när man kan avnjuta något gott att äta eller dricka utomhus. Hoppas det blir fler tillfällen till detta. Både jag och Helena är lediga fram till måndag då vi börjar jobba...på samma arbetsplats =) Gillar somrarna på hemvården, de är toppen!

För övrigt har jag och Peter besökt banken och fått beviljat ett lånelöfte. Vi tog även svängen förbi mäklaren som bekräftade att vi fortfarande hade högsta budet på huset men det fanns tydligen två intressenter till. Vi väntar med spänning och håller tummarna. Vill verkligen ha ett eget hus med en fin liten trädgård =)

Det spökar

Publicerad 2010-06-14 18:03:54 i Gravid med Signe,

"Bli inte rädd om alla dina symptom som du har haft bara försvinner v.12-18 eftersom dessa brukar kallas "spökveckor" då du inte känner dig gravid alls."

Jaha då var det måndag igen och en ny vecka. Idag gick jag in i vecka 16 och det är precis tre veckor kvar tills vi ska gå på ultraljud, längtar jättemycket! Känner mig inte speciellt gravid för tillfället. Trots att det borde synas vid det här laget tycker jag till och med att magen har blivit mindre...kan det vara "spökveckor" på gång? Känner mig piggare och magen krånglar inte lika mycket. Å andra sidan var jag tvungen att gå och lägga mig i en timma efter maten idag. Tror fortfarande att jag kan äta lika stora portioner som innan jag blev gravid.


Vår lilla krabat är nu stor som en avokado =)



Gravid kvinna i vecka 16


Börjar undra hur det står till på husfronten, mäklaren har inte hört av sig ännu och detta gör mig lite nervös. Jag borde kanske ringa och kolla läget. Vad kommer det sig föresten att alla som blir med barn går i husköpartankar? Kan det komma sig av den biologiska genen att vilja bygga bo? Har även märkt att jag har blivit mer av en husfru som gärna håller mig hemma, fixar och donar.

Igår lyckades jag få med mig mannen till Babyproffsen. Krävdes inte ens speciellt mycket övertalning. Jag var bara tvungen att titta runt lite och vi fastnade vid barnvagnarna. Det har blivit så att Peter på eget initiativ utsett sig själv till barnvagnsansvarig. Det tycker jag är bra men jag vill ju så klart lägga mig i lite när det kommer till designen. Förvånansvärt nog så var vi ganska överens om vad som var bra och inte =)

 





Vagnen är av modellen Zero2four Amsterdam, en variant av Babytravel Amsterdam fast i konstläder. Urläcker tyckte vi!


 

 

 

 





 

Efterlängtade helg

Publicerad 2010-06-12 13:00:27 i Gravid med Signe,

Några lediga dagar är som medicin mot ett dåligt humör. Vill helst inte utsätta min kära sambo för detta i onödan. Bäst att samla krafterna när man får chansen. Gårdagen slutade riktigt bra med kladdkaka hemma hos min gode vän Madeleine. Skönt att prata av sig lite med någon i samma situation. Madde väntar också en liten i slutet av september! Dessutom hade jag och Peter tagit mod till oss och lagt ett bud på ett hus under dagen, men mäklaren har inte hört av sig ännu så vi sitter fortfarande som på nålar.

I morse bokade jag en resa till Bryssel. Min kära syster flyttar dit i augusti med sin familj, då hennes man fått jobb där. I tre hela år blir de borta! Men det ska bli kul att komma dit och hälsa på, har aldrig varit i Belgien tidigare. Oj vad jag ska handla choklad!



Härlig bild från Bryssel, ser ut som ett konstverk!

Bara elände!

Publicerad 2010-06-11 11:07:19 i Gravid med Signe,

Gårdagen var en sån där dålig dag. Huh! En sån där dag då man måste försöka blicka framåt, för som ordspråket säger: Efter regn kommer sol. Och vi väntar ju faktiskt på nåt gott =) På tal om vädret så har det verkligen varit kass i flera dagar nu, funderar på om det kan ha någon känslomässig inverkan i samband med en hormonell berg- och dalbana. När solen var framme i förra veckan hade jag visst hur mycket energi som helst och igår nådde jag verkligen botten. Gick runt som en zombie på jobbet hela dagen och när jag kom hem orkade jag inte göra någonting utan låg på soffan kvällen igenom och lipade i flera timmar. Var arg över allt och inget. Bland annat bestämde jag mig för att aldrig mer sätta mig på den där förbannade cykeln. Den ska skrotas! Bara en massa krångel hela tiden. Får se till att köpa en ny eller knalla bort till mormor och se om jag kan cykla på hennes. Idag har jag bestämt mig för att ta dagen som den kommer och njuta av att bara vara. Inga krav, inget jobb bara lugn och ro...


En ny cykel skulle inte sitta fel. Den här hittade jag på Haléns, snygg och inte så dyr.

180 dagar kvar

Publicerad 2010-06-09 12:47:50 i Gravid med Signe,

Idag har jag varit gravid i 100 dagar! Bara 180 dagar kvar. Tänk vad tiden går fort. Det måste vi fira! Denna dag handlar i stort sett bara om mat. Är det fest så blir det någonting att äta. Ska iväg och luncha nu med mina goa vänner. När älsklingen kommer hem blir det makrill och färsk potatis...mums! Sedan har jag planer på att baka bullar...men vi får väl se hur mycket energi jag har kvar i kväll. Anledningen till att jag sitter här och fantiserar om makrill och nybakade bullar är väl för att jag håller på att svälta, magen kurrar och bäbis skriker MAT!




Uppdaterar med en bild från bullbaket =)

Myror i brallan!

Publicerad 2010-06-08 19:31:28 i Gravid med Signe,

Sommarlov är en fantastisk uppfinning, en tid då man är lycklig över att vara student. Men vad hittar man på när solen tagit semester och lyser med sin frånvaro?

Det känns skönt att den värsta tröttheten äntligen har lagt sig, har haft energi nog att rensa igenom garderoben och diverse skåp och lådor idag. Det finns inget bättre än att knalla bort till Myrorna med två kassar i varje hand. Vi behöver verkligen allt utrymme vi kan få, speciellt nu när det vankas leksaker, babykläder, barnsäng...ja, det mesta inom den kategorin skulle jag vilja påstå. Det skulle inte sitta fel med ett par fler rum och ett större kylskåp dessutom. Har varit och storhandlat med brodern min då mannen i huset jobbar och sliter. Precis som jag älskar att rensa ut och kasta bort saker älskar jag också att köpa nytt och packa tillbaka in igen...det är märkligt, rena bytesmarknaden!




Igår gick jag in i vecka 15 och då såg jag ut såhär.






Och så några bilder från helgen...














 






 

 

Hm...

Publicerad 2010-06-07 22:51:07 i Gravid med Signe,

Hej,

Tänkte försöka mig på att dokumentera mitt liv de närmaste månaderna. Har ingen aning om hur detta fungerar men jag ger det en chans från och med nu...


Inför födelsedagsfest med 80-talstema.
Ja så där såg jag ut för några månader sedan. Innan jag fick veta att jag hade en liten krabat i magen =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela