IkaFika

Dagar att minnas...

Plastbantar

Publicerad 2014-01-11 12:20:00 i Andra graviditeten, Ekologiskt, Familj,

Hej,
 
Efter att ha sett Stefan Jarls dokumentär "Underkastelsen" går jag nu in än mer för att plastbanta mitt hem. Alla dessa kemikalier som omger oss skrämmer livet ur mig! Mina största farhågor har besannats. Att jag, genom  mina val och sätt att leva och konsumera, påverkar mina barn och det mer än jag någonsin kunnat föreställa mig. En mycket sevärd och tänkvärd dokumentär för alla men defenitivt för oss som är gravida!
 
Som sagt, jag har börjat plastbanta med ett så fint uttryck. Det betyder att jag i så stor utsträckning som möjligt försöker välja andra alternativ. Här hemma betyder det att vi succesivt försöker att fasa ut all plast ur vårt hem. Det kan tex vara att byta ut köksredskap, burkar, teflonpannor, nappar, nappflaskor, leksaker mot plastfria alternativ som glas, naturgummi, keramik, gjutjärn, porslin, trä, rostfritt osv. 
 
Idag vill jag rekommendera giftfria gummistövlar för barn i naturgummi av mäket CeLaVi. Passande med tanke på vädret den senaste tiden. Nu har de dessutom rea på Littlebloom. Färgglada och roliga är de också!
 
http://www.littlebloom.se/category.html/celavi
 
 
Jag vill även rekommendera följande två sidor där det går att få tag på tex nappar i naturgummi och nappflaskor i glas. De har även mycket annat kul :)
 
 
 

Ultraljud

Publicerad 2014-01-11 11:38:25 i Andra graviditeten,

I torsdags var vi på ultraljud. Det var fantastiskt att få se att det rörde sig där inne. Det blev ett väldigt positivt besök då barnmorskan berättade mycket och vi fick en lång stund på oss att studera bebis. Mysigt! Jag blev framflyttad två dagar. Nu är beräknad förlossning den 7 juni istället. Längtar. 
 
Fick med oss några fina bilder hem...
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela