IkaFika

Dagar att minnas...

Jag vill ha sol och värme på min semester!

Publicerad 2010-07-29 20:33:40 i Gravid med Signe,

Usch vad jag blir deppig när det regnar! Har hållt mig inne och surat hela dagen. Igår var vi ute i husvagnen som Peters föräldrar har utanför Brodalen. De hade lovat sol men vad fick vi? Inget annat än moln. Trots detta blev det en lyckad dag. En båttur i den lilla motorbåten på ett vatten som var alldeles blankt och grillad lax med färskpotatis och romsås på eftermiddagen. Dagen avslutades med en promenad längst strandpromenaden i Lysekil, och där var solen minsann! =)
 


Har även varit en tur till Smögen med Jenny där vi strosade runt, åt räkbaguette och hade picknick på klipporna.

Idag hade jag tänkt vara social med några väninnor men ack vad trött jag var. Hela dagen har jag slappat. Något har jag i alla fall lyckats med. Bakade min favoritpaj "Het kycklingpaj", receptet finns på Tasteline, hur god som helst. Och sedan har jag bakat hallongrottor, mycket mumsigt. Dagar som denna får man helt enkelt se till att fylla upp frysen med diverse godsaker =)

Imorgon bär det förhoppningsvis av till Ullared. Måste bara stilla mitt shoppingsug efter babyprylar! Sover nog över en natt i Falkenberg och håller tummarna för sol på lördag. Peter är dock inte så sugen på att shoppa mer den här månaden. Han har nämligen köpt både ny TV och en ny kamera...haha! Inget jag kan göra någonting åt, till Ullared ska vi ju i vilket fall...

Halvlek!

Publicerad 2010-07-26 19:28:11 i Gravid med Signe,

Idag gick jag in i vecka 21, vilket betyder att jag gjort precis hälften av graviditeten =) Oj oj oj...inte långt kvar nu...hehe. Dessutom kan jag inte vara lyckligare för nu är min älskling hemma igen. Berättade för honom idag att jag hade gått upp hela fem kilo, men han tycker bara att jag blir vackrare och vackrare. Finns ingen bättre än han, min solstråle!


Hallå där inne?!

Saknar...

Publicerad 2010-07-25 18:49:35 i Gravid med Signe,

Tiden den bara rullar iväg när man är ledig! Nu har jag haft semester i en vecka redan. Förra helgen var det Fallens dagar som gällde och jag och Peter hade såklart fest. Blev mycket livat som vanligt på våra fester då det alltid lyckas komma så mycket folk, men trevligt var det. Kan dock konstatera att män, som väntar barn, och alkohol inte går ihop...haha! Fick även träffa en av Peters bättre kompisar, Jimmy, som jag aldrig träffat förut. Har bara inte blivit så då han bott i Stockholm en längre tid.

I måndags blev det grillning hemma hos Elin Egnell då Jocke fyllde 25år, stor kille den där Jocke =) Tisdagen spenderade jag och Peter med tvätten i tvättstugan och vi hann även med en husvisning i Strömslund, men det var inget objekt av intresse. I onsdags fick vi för oss att vi skulle ta en sväng ut till Hunnebostrand eftersom det var så skönt väder och det måste varit veckans underbaraste dag! Det kändes verkligen att vi hade semester när vi strosade runt bland klipporna och båtarna och bara njöt av varandras sällskap, sol och god räkbaguette....en höjdare!

Sedan i torsdags har jag varit hemma ensam då Peter åkte till Berlin med grabbarna. Han kommer hem i natt och det måste vara hormonerna som spelar mig ett spratt men jag har inte saknat någon så mycket i hela mitt liv tror jag. Varje dag känns som en evighet och jag bara längtar tills jag får krama om honom igen. Kan inte sova på natten eftersom han inte är här och oroar mig för saker som kan hända, känner mig helt maktlös. Har i alla fall sällskap av plutten i magen, på kvällarna ger h*n sig tillkänna =)

I torsdags var jag bara hemma och fyllde upp frysen med diverse matlådor samt cyklade iväg på en husvisning i Skoftebyn. Inte heller detta hus var något för oss. I fredags tröstade jag mig med en shoppingtur i Göteborg och handlade en hel del nya mammakläder. Inte någonting till lillen blev det. Såg en hel massa söta babykläder men jag visste inte riktigt vad jag skulle köpa och de kläderna som jag fastnade för var alldeles för dyra. Snart får det nog bli en sväng till Ullared =)

Igår var jag duktig och hjälpte mormor med städningen och skulle även diska lite tänkte jag i sista sekunden. Lyckades dock slå sönder ett glas och skar mig i stackars lillfingret ganska illa. Blodet sprutade och tack och lov att jag kunde hålla mig lugn för mormors skull, hon blev stirrig så det räckte ändå. Blev yr så jag fick sätta mig och ringde mamma för att rådfråga vad jag skulle göra. Det slutade med att hela familjen var samlad hemma hos mormor för att plåstra om mig...haha! Nu har jag ett fint "litet" bandage =)

Idag har jag haft fint besök av Anna från Göteborg. Det blev lunch på den nya indiska restaurangen på Storgatan, var riktigt nöjd med maten och servicen, kommer säkerligen att gå dit fler gånger. Nu ska jag nog slänga på en film. Voddler är det bästa som hänt på länge, när man är trött och nere är det bara att leta rätt på en romantisk komedi och sätta sig tillrätta i soffan...

Zombie

Publicerad 2010-07-09 10:56:21 i Gravid med Signe,

Igår var jag ledig men ack så trött jag var. Sov till elva och tog även en middagslur mellan fyra och fem, ändå gick jag runt som en zombie hela dagen. Jag lyckades i alla fall att ta mig till frisören...äntligen! Det behövdes verkligen, huh vad jag såg ut! Tog mig även en sväng till Överby och köpte min första body till lillen. En enkel vit omlott blev det. Hade tänkt hitta något på rean men blev såklart till normalpris. Kvällen spenderade vi hos Madde och Jonas där galna Otto underhöll oss hela kvällen...

Peter var lite nere igår efter att jag känt lillen röra på sig men inte han. Men i morse innan vi hade vaknat riktigt kände jag något och la Peters hand på min mage för att han också skulle känna och det gjorde han! Han blev så glad =)
Nu blir det jobb hela helgen. Jobbar sista veckan nästa vecka. Ska bli så skönt med semester. Vet att jag borde jobba och tjäna pengar men jag behöver verkligen vara ledig också.

En inneboende som gett sig tillkänna =)

Publicerad 2010-07-07 18:47:00 i Gravid med Signe,

Tjohoo!

Solen skiner och jag är ledig imorgon =) Ikväll ska jag ta med mig Lisan och gå på bio och igår blev det ytterligare kalas för Camilla och Madde. Men nu måste jag ju bara berätta vilken bra start på veckan jag och älsklingen har haft. I måndags var vi på vårt första ultraljud vilket var hur mysigt som helst. Äntligen har min inneboende givit sig tillkänna. Fick se den lill* guppa omkring där inne och vinka till oss. Fick fyra fina bilder med oss hem. Till råga på allt, idag när jag satt på balkongen för bara en liten stund sedan kände jag tre kanske fyra sparkar! De första som jag är helt säker på. Tryckte försiktigt mot magen på det stället där jag kände sparken och fick svar ytterligare några gånger. Det är helt fantastiskt, är superlycklig nu. Hoppas Peter kommer hem snart så jag kan berätta =)


Våran plutt

Tre födelsedagar

Publicerad 2010-07-03 09:40:19 i Gravid med Signe,

Värmeböljan har slått till i landet. Härligt! Och jag är ledig =) Helgen bjuder på hela tre kalas. Igår var det mormor som fyllde hela 86 år, grattis till henne! Idag blir det 30-årsfest i Göteborg då vi är bjudna till Tony och Anna. Peter har fixat med bästa presenten...haha! Tre ankor till en familj i Indonesien ska Anna få. Hon kommer att bli såå glad. Ja vi får väl se. Men vad ska man egentligen ge bort nu när folk börjar bli gamla och redan samlat på sig allt?? Det blir lättare att köpa någonting till lilla Moa som fyller år i morgon.

Gårdagen blev mycket lyckad då det blev grillning, femkamp och musicquiz med Peters arbetskamrater. Idag ser jag fram emot en lika lyckad dag och kväll då vi nu är på väg till stugan i Falkenbeg för lite sol och bad innan det bär av till Göteborg.


Falkenberg för ett år sedan

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela